Math4you

Ondertitel

Blog

Lezing Dirk Draulans

Geplaatst op 19 oktober, 2017 om 14:25

Gisteren woonde ik de lezing "In de greep van je genen" bij van Dirk Draulans in de Bibliotheek Geel. Het werd een zeer interessante, leerrijke avond. De thema's waren o.a. voeding en angst.

Enkele wist-je-datjes die ik hierbij opstak:

- De ene mens heeft een langere darm dan de andere (soms wel 1 meter verschil), waardoor de ene mens meer kan eten zonder bij te komen dan te andere. Des te langer je darmen, des te meer calorieën je uit je voeding kan halen.

- Elk individu wordt geboren met een vast aantal vetcellen. Dit zijn er bij de ene al bij de geboorte meer dan bij de andere. Dit verklaart waarom sommige personen rank en slank zijn en andere meteen al wat gezetter.

- Door de bacteriën in de darm te veranderen waren autistische proefpersonen plots verlost van hun autisme. Er is dus een verband tussen deze bacteriën en autisme.

- We leven in één van de veiligste gebieden ter wereld. Toch zijn veel mensen bang. Dit komt omdat angst een belangrijke emotie is om te overleven.

- Een aangeboren angst voor spinnen bestaat echt. Dit komt doordat er in sommige gebieden dodelijke spinnen voorkomen en de hersenen van deze personen hier nog op "geprogrammeerd" staan. Het is dus echt sterker dan henzelf.

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties